Віктор Ямковий, кандидат с.-г. наук, керівник агрохімічного відділу ТОВ «Український Аграрний Ресурс» Пшениця яра є однією з найважливіших продовольчих культур. Її зерно має високі хлібопекарські якості, містить більше білка, ніж зерно пшениці озимої. Так, в зерні пшениці м’якої ярої міститься 14-16% білка і 25-30% клейковини, борошно сильних сортів...
Віктор Ямковий, кандидат с.-г. наук, керівник агрохімічного відділу ТОВ «Український Аграрний Ресурс» В Україні зерновиробництво є провідною галуззю сільського господарства. Серед зернових культур ячмінь ярий займає третє місце після пшениці і кукурудзи та відіграє провідну роль у вирішенні зернової проблеми, так як є цінною продовольчою, кормовою і...
СУЧАСНІ МІКРОДОБРИВА ВІД ТОВ «УКРАЇНСЬКИЙ АГРАРНИЙ РЕСУРС» — ЗАПОРУКА ОТРИМАННЯ ВИСОКИХ ВРОЖАЇВ СІЛЬГОСПКУЛЬТУР При вирощуванні високих і сталих врожаїв сільськогосподарських культур поряд з макроелементами (N, P, K, Ca, Mg, S) важливе значення в живленні рослин встановлене ще для чотирнадцяти мікроелементів. Найбільше значення мають шість...
ОПТИМІЗАЦІЯ МІНЕРАЛЬНОГО ЖИВЛЕННЯ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР Віктор Ямковий, канд. с.-г. наук, керівник агрохімічного відділу Вирощування овочів є стратегічно важливим завданням сільськогосподарського виробництва України. Саме овочеві культури забезпечують організм людини корисними поживними речовинами, які сприяють нормальному...
Наслідки нестачі мікроелементів в с.г. рослин: В даному блоці представлена інформація стосовно наслідків нестачі мікроелементів у сільськогосподарських культур. Матеріали представлені у вигляді теоретичних аспектів необхідності мікроелементів для рослин, а також практичних (візуальних) ознак дефіциту мікроелементів з зображеннями та поясненнями...
Передпосівна обробка насіння в промислових масштабах проводиться за допомогою спеціальних машин (ПС-10 та ін..). Проте аграрії можуть провести цей високоефективний захід самостійно без відповідної техніки. Насіння обробляється або замочується в робочому розчині. Робочу суміш необхідно готувати в день обробки. Послідовність приготування робочого...
Режим живлення рослин - дуже важливий аспект високого і якісного врожаю сільськогосподарських культур. З наукової і практичної точки зору позакореневе підживлення є кращім методом внесення мікроелементів, на відміну від кореневого. Воно оперативно і якісно регулює процеси живлення в період вегетації рослин у конкретних умовах кожного року. Важливу...
Сучасне сільське господарство України дуже складно уявити без застосування мікродобрив. Важливе значення має їх форма діючої речовини. Вона безпосередньо впливає на відсоток засвоєння мікроелементів. Вміст в ґрунті доступних форм мікроелементів дуже низький і вимірюється десятими долями мг на 1 кг. Більшість ґрунтів мають високу поглинаючу...
Для підвишення урожайності сільськогосподарських культур разом з основними макродобривами (N) важливе значення мають мікродобрива. Результативність засвоєння основних мікроелементів на пряму залежить від наявності їх в рослині. Вони необхідні рослинам в невеликих кількостях. Вміст мікроелементів складає тисячні і десятитисячні долі відсотків маси...
Мікроелементи в житті рослин відіграють дуже важливу роль як регулятори фізіологічних і біологічних функцій організму. Завдяки їх фізіологічній активності вони активують і підсилюють захисні функції рослин. Встановлено, що такі мікроелементи як мідь, цинк, марганець, кобальт, молібден і особливо алюміній позитивно...
Хелати – (від. лат. Chelate- клешня краба) – це натуральні або синтетичні внутрішньокомплексні сполуки, які роблять мікроелементи легко доступними для рослини. В цих металоорганічних комплексах хелатуючий агент міцно утримує іон металу в розчинному стані хелатного кільця аж до самої миті потрапляння його в рослину. За...
Що таке мікродобрива « УА РОСТОК» ® і чим вони відрізняються від інших добрив, представлених на ринку України? Як можна визначити потребу рослини у макро- та мікроелементах, щоб не підживлювати «на око» чи «про запас»? Чому все-таки варто повірити в українського виробника? Спробуємо дати відповіді на ці запитання. Як відомо, мікроелементи...