Картопля

Картопля посідає одне з перших місць серед інших сільськогосподарських культур за універсальністю використання. Вона є важливою продовольчою, кормовою й технічною культурою. На формування 1 т бульб і відповідної кількості бадилля картопля виносить з 1 га ґрунту, кг/га: кальцію (CaО) - 4, магнію (MgО) – 2, сірки (S) – 0,5, г: марганцю (Mn) –...

Льон

Льон - одна з основних технічних культур та основна прядивна культура України, що дає волокно й олію для різних галузей промисловості, але й також важлива харчова й лікарська рослина. За вирощування льону одержують три цінних види продукції: високоякісне волокно, олію і технічну сировину (кострицю). Волокно характеризується високими технологічними...

Сорго

Сорго - хлібна, технічна і кормова культура. Зерно містить 61-68 % крохмалю, 7,8-16,7 % білку, 1,7-6,5 % жиру, характеризується високим вмістом клітковини. З нього виробляють борошно, крупу, спирт, крохмаль та інше. Із стебел цукрового сорго (містить до 18 % цукру) отримують патоку (сорговий мед). Зерно і зелену масу використовують на корм...

Цукровий буряк

Цукровий буряк – це культура, яка використовує значно більше елементів живлення, порівняно з іншими культурами, та є дуже вибагливою до забезпечення мікроелементами. На утворення 1 т коренеплодів і відповідної кількості гички з 1 га з ґрунту виноситься, кг/га: N – 50-60, Р 2 О 5 – 15-20, К 2 О – 55-75, а також багато кальцію, магнію (Mg) –...