Соя

Соя - найважливіша білково-олійна культура світового землеробства. В даний час на досить високому рівні в багатьох країнах знаходиться виробництво продуктів з соєвих бобів, які використовуються для випуску широкого асортименту харчових продуктів. Інтерес до соєвих продуктів пов'язаний, перш за все, з унікальним хімічним складом сої....

Люпин

Люпин - надзвичайно цінна культура. Білка в ньому міститься до 50%, а олії від 5% до 20%, яка по якості близька до оливкової, завдяки чому люпин використовується для харчування людей та тварин. Люпин є одною з найцінніших сидератних культур, а завдяки діяльності бульбочкових бактерій може фіксувати до 200 кг/га азоту з атмосфери за 1 рік. Люпин...

Квасоля

Квасоля – рослина родини Бобових, яка вирощується в усіх ґрунтово-кліматичних зонах України. У овочевої квасолі в їжу використовують недозрілі боби і недозріле насіння. Незрілі боби містять до 6% білків, цукрів 3,4%, вітаміни А, В1, В2, С і мінеральні солі. Квасоля цінний харчовий продукт. Харчова цінність насіння квасолі (дозріле) визначається...

Горох

Горох - надзвичайно цінний продукт харчування. Білка в ньому стільки, як у яловичині, а за калорійністю він переважає її удвічі, оскільки містить багато вуглеводів. Горох багатий на вітаміни А, В1, В2, В6, С, РР, К, Е, каротин, мікроелементи (солі кальцію, калію, марганцю, фосфору), полісахариди , крохмаль (близько 50%), жири (0,6-1,5%),...