Виноград

Виноград – ліанна рослина родини Виноградових. Використовується в харчовій, переробній промисловості та виноробстві. Широкого поширення набули мускатні сорти, які мають тривалий період зберігання і споживаються населенням майже цілий рік. В винограді знаходиться більше 150 біологічно-активних речовин. Виноград містить вітаміни В1, В2, В6, В12, С,...

Плодово-ягідні культури

В нашій державі вирощується багато видів плодових і ягідних культур (близько 40 видів), з різними строками цвітіння і плодоношення, різними характеристиками і якостями, плодами різних кольорів і смаків. В цих продуктах наявні у великій кількості цукри, органічні кислоти, мінеральні солі, вітаміни тощо. Плоди яблуні, вирощені у Лісостепу України містять...