Мікродобриво «РОСТОК» Бор-150 1л/10л/1000л
№ |
Культура |
Фаза розвитку |
Норма внесення, л/га |
1 |
Буряк цукровий |
Перед змиканням листків в міжряддях |
1-1,5 |
2 |
Цибулеві |
Наростання листків (через 10-15діб) |
0,5-1 |
Початок формування цибулин |
0,5-1 |
||
3 |
Ріпак |
Розетка (5-7 листків) - осінь |
0,5-1 |
До змикання рослин у рядках |
0,5-1,5 |
||
4 |
Коренеплоди |
Перед змиканням листків в міжряддях |
0,5-1 |
Через 3-4 тижні |
0,5-1 |
||
5 |
Картопля |
Через 2-3 тижні після бутонізації |
1-1,5 |
6 |
Соя, горох, квасоля |
5-7 листків (гілкування стебла) |
1-2 |
7 |
Виноград |
перед початком цвітіння |
0,5-2 |
8 |
Соняшник |
8-10 листків |
1-1,5 |
9 |
Диня |
Бутонізація |
1-2 |
10 |
Кріп |
Формування стебла |
1-2 |
11 |
Гречка |
Початок бутонізації |
0,5-1 |
12 |
Ячмінь пивоварний |
Початок виходу в трубку |
1-2 |
13 |
Капустяні |
Початок плодоутворення |
1-2 |
14 |
Льон |
Бутонізація |
1-2 |
15 |
Томат |
Бутонізація |
1-2 |
«РОСТОК» Бор - рідке, концентроване добриво з високим вмістом бору в органічній формі.
Використовується добриво для позакореневого підживлення всіх сільськогосподарських культур особливо чутливих до нестачі бору ( картопля, ріпак, цукровий буряк, бобові, кукурудза, люцерна, овочеві).
В своєму складі добриво додатково містить прилипач.
Переваги:
- усуває дефіцит бору в рослинах;
- нормалізує загальний обмін речовин;
- сприяє синтезу стимуляторів росту в рослині;
- покращує розвиток кореневої системи;
- сприяє збалансованому засвоєнню поживних речовин;
- посилює процеси плодоутворення і нагромадження в рослинах вуглеводів;
- покращує процеси синтезу вуглеводів та активації білкового обміну;
- збільшує врожайність та покращує якість;
- запобігає виникненню фізіологічних захворювань;
- продовжує період лежкості рослинної продукції, що особливо важливо для буряка цукрового та інших культур.
Також додатково для покращення росту та розвитку рослин залежно від культури рекомендовано вносити «РОСТОК» Картопля, «РОСТОК» Томати, «РОСТОК» Бобові, «РОСТОК» Олійний, «РОСТОК» Буряк та ін.
Позакореневе підживлення:
Порядок приготування робочого розчину:
1. Резервуар обприскувача наповнити на 2/3 об’єму водою, додати карбамід (за необхідності), ввімкнути мішалку;
2. Додати по черзі макро- потім мікродобрива «УАРОСТОК»® та препарати захисту рослин (якщо вони передбачені і рекомендовані, після їх попереднього змішування та опробування);
3. Доповнити резервуар водою до повного об’єму і приступити до обприскування.
І Н С Т Р У К Ц І Я
по використанню мікродобрива
на основі органічних сполук бору
«РОСТОК» Бор 100/150
Форма: рідина.
Призначення: позакореневе підживлення рослин.
Склад: елемент на основі органічних сполук бору, прилипач.
Добриво | Вміст бору (B), г/л |
«РОСТОК» Бор | 100/150 |
Спосіб використання і норми витрат:
Позакореневе підживлення: за цього способу внесення елементи живлення з добрив засвоюються рослинами на 95-100%. Норма витрати робочого розчину становить 200-300 л/га.
№ | Культура | Фаза розвитку | Норма внесення, л/га |
1 | Буряк цукровий | Перед змиканням листків в міжряддях | 1-2 |
2 | Цибулеві | Наростання листків (через 10-15діб) | 0,5-1 |
Початок формування цибулин | 0,5-1 | ||
3 | Ріпак | Розетка (5-7 листків) - осінь | 1-1,5 |
Стеблування | 1-2 | ||
4 | Коренеплоди | Перед змиканням листків в міжряддях | 1-2 |
Через 3-4 тижні | 1-2 | ||
5 | Картопля | Через 2-3 тижні після бутонізації | 1-2 |
6 | Соя, горох, квасоля | 5-7 листків (гілкування стебла) | 1-2 |
7 | Виноград | перед початком цвітіння | 0,5-2 |
8 | Соняшник | 8-10 листків | 1-2 |
9 | Диня | Бутонізація | 1-2 |
10 | Кріп | Формування стебла | 1-2 |
11 | Гречка | Початок бутонізації | 0,5-1 |
12 | Ячмінь пивоварний | Початок виходу в трубку | 1-2 |
13 | Капустяні | Початок плодоутворення | 1-2 |
14 | Льон | Бутонізація | 1-2 |
15 | Томат | Бутонізація | 1-2 |
Значення добрива «РОСТОК» Бор – бор впливає на велику кількість біологічних процесів у рослині: відіграє важливу роль у синтезі вуглеводів, ауксинів та фенольних сполук, їх перетворенні і транспортуванні; активує білковий обмін, синтез нуклеїнових кислот та енергетичні процеси в клітинах; сприяє синтезу хлорофілу та асиміляції CO2; впливає на ріст та розвиток точок росту, кореневої системи, особливо молодих коренів, формування квіток, пилку, запилення. Бор підвищує посухо- і солестійкість рослин, підвищує урожайність та поліпшує його якість (сприяє нагромадженню вітамінів, крохмалю, олії та ін.).
За дефіциту бору порушується весь цикл обміну вуглеводів, зокрема перехід вуглеводів і крохмалю із листків в інші органи, внаслідок чого гальмується фотосинтез. Ознаки гострої нестачі бору проявляється насамперед на верхніх ярусах рослини, на молодих листках видно білі або жовті плями, пізніше листки засихають. Рослини довго цвітуть, погано утворюється насіння, знижується врожай. Страждають і меристемні тканини (загнивають). Так за нестачі бору, у буряка розвивається хлороз серцевинних листків і „гниль сердечка”; у рослин пшениці формується дрібний колос із сухим флаговим листком; кукурудза набуває зовнішніх ознак подібних до тих, що проявляються при калійному голодуванні (листки набувають фіолетово-вишневого забарвлення); у картоплі верхівки стебел відмирають або закручуються і тому її кущі виглядають густими; рослини частіше уражуються хворобами (парша, гниль сердечка, суха гниль у коренеплодів та інші); у капусти виникає коренева гниль; у соняшнику - відмирання точки росту; у хрону – некрози. Нестача бору посилюється за надмірного внесення азотних, калійних добрив, вапна, та посушливих умовах.
Особливо чутливі до дефіциту бору: ріпак, цукрові та кормові буряки, кукурудза, люцерна, картопля, бобові, садові та овочеві культури. Буряк засвоює з ґрунту до 0,5 кг бору, капуста – до 0,7 кг; ріпак, люцерна і конюшина – до 0,25 кг, картопля і кукурудза – до 0,1 кг бору з 1 га.
Застосування добрива «РОСТОК» Бор сприяє:
- усуненню дефіциту бору в рослинах;
- нормалізації загального обміну речовин;
- синтезу стимуляторів росту в рослині;
- інтенсивному розвитку кореневої системи;
- збалансованому засвоєнню поживних речовин;
- посиленню процесів плодоутворення і нагромадженню в рослинах вуглеводів,
- поліпшенню процесів синтезу вуглеводів та активації білкового обміну;
- збільшенню врожайності і поліпшенню якості;
- запобіганню виникнення фізіологічних захворювань;
- подовженню періоду лежкості рослинницької продукції, що особливо важливо для буряка цукрового та інших культур.
Загальні рекомендації: внесення бору є обов’язковим на кислих ґрунтах. Доцільним є приготування бакових сумішей з ЗЗР та карбамідом (за необхідності).
Позакореневе підживлення рослин краще всього виконувати до 12-ї години дня або після 17-ї години вечора у фази росту та розвитку культур, які є найбільш чутливими до забезпечення їх мікроелементами. Не рекомендується проводити обробку вдень при пекучому сонці або вітряній погоді. Вечірня або ранкова роса на ефективність підживлення не впливає! Температура води для приготування робочого розчину має бути максимально наближена до температури довкілля (не рекомендується виконувати обробку холодною водою, набраною безпосередньо з колодязя або свердловини, оскільки є ймовірність виникнення стресу у рослин, який сприяє розвитку хвороб, припиненню росту рослин і їх загибелі).
Заходи безпеки: препарат нетоксичний для людей та бджіл, неалергенний, екологічно безпечний, за класифікацією відноситься до 4 групи представленою мало небезпечними речовинами. Під час роботи з препаратом необхідно дотримуватися загальноприйнятих заходів безпеки.
Тара: 1 л, 10 л, 1000 л.
Зберігання: зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від +5оС до +40оС. Термін зберігання – 2 роки.
Не знайдено дописів