Мікродобриво «РОСТОК» Кобальт 1л/10л/1000л
№ |
Культура |
Фаза розвитку |
Норма внесення, л/га |
1 |
Бобові |
6-8 листків |
0,1-0,2 |
Бутонізація-початок цвітіння |
«РОСТОК» Кобальт - рідке, концентроване, халатне добрив з високим вмістом кобальту.
Використовується добриво для позакореневого підживлення всіх сільськогосподарських культур особливо важливе для бобових культур.
В своєму складі добриво додатково містить прилипач.
Переваги:
- підвищує врожайність культур на 10-15%;
- покращує показники якості врожаю (білок, вітаміни групи В, зокрема вітамін В12);
- покращує процеси азотфіксації;
- стимулює біохімічні процеси;
- підвищує імунітет рослин.
Також додатково для покращення росту та розвитку рослин залежно від культури рекомендовано вносити «РОСТОК» Бобові, «РОСТОК» Макро та ін.
Позакореневе підживлення:
Порядок приготування робочого розчину:
1. Резервуар обприскувача наповнити на 2/3 об’єму водою, додати карбамід (за необхідності), ввімкнути мішалку;
2. Додати по черзі макро- потім мікродобрива «УАРОСТОК»® та препарати захисту рослин (якщо вони передбачені і рекомендовані, після їх попереднього змішування та опробування);
3. Доповнити резервуар водою до повного об’єму і приступити до обприскування.
по використанню комплексного добрива
на основі комплексоутворюючої кислоти (ЕДТА)
«РОСТОК» Кобальт
Форма: рідина.
Призначення: позакореневе підживлення рослин;
Склад: на основі хелата ЕДТА.
Мікродобриво | Склад г/л |
«РОСТОК» Кобальт | 100 |
Спосіб використання і норми витрат:
Позакореневе підживлення: елементи живлення з мікродобрив на 95-100% засвоюються рослинами за цього способу внесення. Норма витрати робочого розчину становить 200-300 л/га.
№ | Культура | Фаза розвитку | Норма внесення, л/га |
1 | Бобові | 6-8 листків | 0,1-0,2 |
Бутонізація – початок цвітіння | 0,1-0,2 |
Значення мікродобрива «РОСТОК» Кобальт: кобальт активізує роботу багатьох ферментів, зокрема нітратредуктази, дуже важливої для азотного живлення бобових культур; він є складовою частиною вітаміну В12, якого багато в бульбочках на коренях бобових рослин, через що вони мають підвищену потребу в цьому мікроелементі. Кобальт позитивно діє на розмноження бульбочкових бактерій, особливо на нейтральних ґрунтах. Кобальт бере активну участь у реакціях окислення та відновлення, позитивно впливає на дихання та енергетичний обмін; позитивно впливає на синтез хлорофілу в листках рослин, зменшує його розклад в темноті, посилює інтенсивність дихання, що значно підвищує урожайність культур та поліпшує їхню якість: збільшує вміст білків, жирів, цукрів і вітамінів.
Застосування мікродобрив «РОСТОК» Кобальт сприяє:
- підвищенню врожайності культури на 10-15%;
- покращенню якісних показників врожаю (білок, вітаміни групи В, зокрема вітамін В12);
- підвищенню процесів азотфіксації;
- стимулюванню біохімічних процесів;
- підвищенню імунітету рослин.
Загальні рекомендації: доцільним є приготування бакових сумішей з ЗЗР та карбамідом (за необхідності) . Позакореневе підживлення рослин краще всього виконувати до 12-ї години дня або після 17-ї години вечора у фази росту та розвитку культур, які є найбільш чутливими до забезпечення їх мікроелементами. Мікроелементи потрібні рослинам бульбоплодів протягом всієї вегетації, але особливо в період інтенсивного росту зеленої маси (до фази цвітіння), а за оптимального забезпечення ними після фази цвітіння – вони значно поліпшують якість бульб. Не рекомендується проводити обробку вдень при пекучому сонці або вітряній погоді. Вечірня або ранкова роса на ефективність підживлення не впливає! Температура води для приготування робочого розчину має бути максимально наближена до температури довкілля (не рекомендується виконувати обробку холодною водою, набраною безпосередньо з колодязя або свердловини, оскільки є ймовірність виникнення стресу у рослин, який сприяє розвитку хвороб, припиненню росту рослин і їх загибелі).
Заходи безпеки: препарат нетоксичний для людей та бджіл, неалергенний, екологічно безпечний, за класифікацією відноситься до 4 групи представленою мало небезпечними речовинами. Під час роботи з препаратом необхідно дотримуватися загальноприйнятих заходів безпеки.
Тара: 1 л, 5 л, 10 л, 1000 л.
Зберігання: зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від 0оС до +30оС. Термін зберігання – 2 роки.
Не знайдено дописів